torsdag 29 juni 2023

Västerut …



Gårdagens förmiddagskontemplation och rannsakan vid Meditationsplatsen på Kungsleden efter den första etappen av Midnattsolsgaloppen hade effekt. 
Den andra etappen under onsdagskvällen gick bra och tydligen spillde en del av den nya kraften över på Gunilla som också "levererade".
Det var svårorienterat och synnerligen vildmarksbetonat i lågfjällsterrängen.

Dock lär arrangörerna få tillbringa en stund för meditation efter gårdagens debacle. Man hade glömt/missat/slarvat med utsättning av den sista kontrollen. Nu har detta inte så stor betydelse då en funktionär efter en stund bemannade kontrollen.



När rullgardinen drogs upp denna soliga morgon med Lapporten som kuliss väntade packning och förberedelser för avfärd. Med tåg på den över hundra år gamla malmbanan reste vi västerut till Norge och Narvik.
I väntan på avgången lärde vi oss mer om fjällnaturen och ett besök gjordes också på det kombinerade Rallar- och krigsmuséet - mycket intressant!



Det blev en enastående vacker tur till Narvik med mäktiga fjäll och djupa fjordar. Graderna var många när vi steg av, 25-26 så där.
Eftermiddagen ägnades åt krigsmuséet och det blev en stark påminnelse om vad som hände under andra världskriget då Norge ockuperades av Tyskland. Likheterna med vad som händer i Ukraina idag var skrämmande lika.
Så avslutades dagen på restaurang med fisk som  specialitet, torsk i olika former stod på menyn.

Imorgon åker vi en kortare bit norrut för den tredje tävlingsetappen.