fredag 30 juni 2023

Wow-dag …

Vädergudarna är snälla dessa dagar om man befinner sig norr om polcirkeln. Solen skiner från knallblå himmel och graderna pendlar runt 25. Det är ljust hela långa dagen och natten så man behöver nästan en "sovklocka".



På förmiddagen idag bar det uppåt längs sugande backar till gondolliften som tog oss en liten bit upp på Narvikfjället. Därifrån vandrade vi uppåt ytterligare 400 höjdmeter längs slingrig och stenig stig och passerade över snö som dröjt sig kvar. 



Svetten lackade och det kändes skönt när vi kom upp. Utsikten och vyerna var hänförande. Jag visste faktiskt inte att fjälltopparna var så vassa och mäktiga här uppe i norr, nästan som Dolomiterna i Italien.



Under sen eftermiddag äntrades bussen för färd till Bjerkvik, norr om Narvik, och den tredje etappen av Midnattsolgaloppen.
Härlig och utmanande orientering på hängmyrar och detaljrika höjdpartier - ett läckert område och vi är så tacksamma för att det inte regnat så mycket den senaste tiden. Imorgon sista etappen i liknande terräng.