torsdag 8 juni 2023

Höjdarlunch …

Onsdagsförmiddagen bjöd på härligt sommarväder och dessutom vankades sedvanlig veteranorientering, alltså en fint start på dagen. Det blev bilfärd till skogarna söder om Ljungskile där ett knappt hundratal "vets" mötte upp på en hundklubbs fina gräsytor.

Den långa banan bjöd på kul och utmanande orientering även om det bitvis var otrevligt pinnigt.




Efter loppet väntade "herrlunch" på en högt belägen restaurang. Utsikten över västerhavet och Ljungs kile var magnifik. Detsamma gällde buffén denna dag. Det blev en lång måltid där det mesta mellan kriget i Ukraina och kvalitén på olika färgskrivare behandlades och dryftades mellan tuggorna. 


Det blev mer fysisk aktivitet denna underbara sommardag. Det gick bara inte att låta bli att ta en kvälls- och tvåmilatur på racercykeln. Detta längs de asfaltsbelagda stråken runt hemmastaden. 


Kvällen avslutades med det sista avsnittet av "Världens undergång - Stalin". En fransk dokumentär i SVT-play om "Mannen av stål". Noterades kusliga likheter med vad som hände för knappt hundra år sedan och vad som pågår idag österut. Det blev en förlängning och fördjupning av vad som ventilerades på lunchen tidigare under dagen.