torsdag 15 juni 2023

Vilken ynnest …




Det blev årets första bad i saltvatten efter onsdagens sedvanliga veteranorientering. Denna dag hade banläggaren valt Käringön. Det var inte första besöket där. Genom åren har det blivit åtskilliga nedslag där även när det inte varit orientering. 

Det bjöds på härligt väder, solsken, blå himmel och grader uppemot 25. Även vattentemperaturen var skön.



 

Ett knappt 100-tal "vets" plus några yngre, bland annat äldsta barnbarnet, äntrade under tidig förmiddag båten till Käringön från Tuvesvik på Orust. Efter dryga 40 minuter gick vi i land och begav oss till öns lilla fotbollsplan och boulebana där start och mål var beläget. Banorna sträckte sig dels inom det bebyggda området på ön men också över klipporna i söder.




Det är en speciell tjusning att orientera i Bohusläns skärgård. Upplevelsen i det öppna landskapet med bitvis täta buskage är säreget och verkligen annorlunda. Detta även om det inte var första gången vi orienterade på ön.




Entuasiaster är viktiga. De skapar möjligheter och tar initiativ. Gunnar är en av dem. Han är "motor" och allt-i-allo vad gäller arrangemangen på Käringön. Trots att han passerat 80-årsgränsen är han still-going-strong. Vi är skyldiga honom stort tack och mycket erkänsla för detta fantastiska och återkommande initiativ! Vilken ynnest det är!