fredag 2 juni 2023

Festprägel …

Första sommarmånaden har anlänt och inledningen är festpräglad. Den ena tillställningen efter den andra avlöser varandra: nationaldag, studentfirande, skolavslutningar och andra ”kalas”.

Kommande helg avverkas AQUA-festivalen i Vänersborg. En småstadsfestival och en folkfest med aktiviteter för hela familjen. Sju scener är uppbyggda där det blir musik och uppträdande.  Självfallet mycket mat och dryck, utställare, tävlingar, uppvisningar och ett stort tivoli. 

När festivalen startade för två decennier sedan arrangerade den egna klubben en sprintorientering några år men den överlevde inte av olika skäl.

Vill man ha storstadsfestival är det bara att bege sig söderut, till Göteborg. Under helgen inleds stadens 400-årsfirande trots att den egentligen är 402 år. Men pandemin förhindrade och satte stopp för festligheter 2021.




Gunilla drar idag iväg på sin årliga ridresa där målet detta år är Italien. För egen del blir det en tillvaro som gräsänkling fast mycket samvaro med båda barnfamiljerna. 

Vi skippar festivaler och drar istället iväg till ett knippe sprintorienteringar; Kinnekullesprinten på lördag, Sommarlandssprinten utanför Skara på söndag och Nationaldagssprinten i Växjö på tisdag och så blir det en avslutning i Blekinge med Sprinthelgen den 10-11 juni. Oj vilken fest!