söndag 18 juni 2023

Intensiv dag …

Det var tidig uppstigning igår morse. Färjan till Danmark inledde resturen till förmiddagens tävling och väl framme i Helsingör steg vi ombord på tåget för en kortare tripp.



Terrängen som väntade var bushig och pinnig ... som vanligt när man tävlar i skogen strax norr om Helsingör.
Tre segrare med efternamnet Hogedal kunde noteras. De två äldsta barnbarnen upprepade fredagskvällens bedrifter och kunde också se sin faster vinna D35-klassen.

Själv felstämplade jag. Två stenar med kontroller låg ganska nära varandra. Jag slarvade med att kolla kodsiffran och åkte dit ... usch, usch och bannor för det onödiga slarvet och nonchalanta agerandet. Bara att konstatera: orientering är en tuff och fostrande sport som genast straffar den som inte följer rutiner och som dristar sig att bryta mot vedertagna mönster!



Traditionen påbjuder några timmars vistelse i Helsingör efter löpet innan återfärden över Öresund. Med dansk "frokost" i magen var vi då förberedda för kvällstävlingen i lättframkomlig och detaljfattig bokskog. Detta i friluftsområdet Pålsjö skog. 



Det är också en "tradition" att det ska regna vid någon av etapperna, så också i år. Ett stilla droppande som höll i sig under hela tävlingen.
De två äldsta barnbarnen toppade sina klasser igen och så även deras mor som revanscherade från förmiddagens dipp.

Så återstår då sista etappen med fyra i ressällskapet som har segermöjlighet sammanlagt. Det blir några spännande timmar denna söndagsförmiddag.