fredag 29 november 2019

Bokslut ...

Året närmar sig slutet. Tiden är inne för att "släcka ner" strömmen av orienteringsreportage till lokaltidningen TTELA. De återstående veckorna händer det sannolikt inte så mycket på orienteringsfronten i tidningens spridningsområde. Det är klart om Tove Alexandersson väljer att tävla för någon av klubbarna så blir det nog en helsida.

Som vanligt har orienteringen bevakats med jämna mellanrum från början av mars till mitten av november. Många måndagsförmiddagar har gått åt att sammanställa text och redigera tävlingsresultat. I år har det varit lite extra roligt med tanke på att Trollhättans SOK:s juniorer levererat på mästerskapstävlingar.
Emellanåt är det lite slitigt och gnetigt men det som understödjer uthålligheten och tålmodigheten är ledstjärnan: "I orienteringens tjänst ...". Alltså, ett bidrag och en insats för att synliggöra och framhäva den älskade skogssporten.

Tidningens sportchef, Toni Andersson, har ett hjärta som också klappar för orientering. Han har genom åren själv följt bland annat O-Ringen på plats. I början på nästa år blir han pensionär och tidningen söker nu hans efterträdare. En chef profilerar och sätter naturligtvis sin prägel på vad sportsidorna ska fokusera på. Förhoppningsvis finns det fortfarande plats och utrymme för OL-reportage.