måndag 4 november 2019

In i värmen ...

Nu känns höstvindarna med snålblåst och isig kyla. Därför bara så skönt att kunna dra till gymmet och delta i gruppass alternativt att själv dra/lyfta i diverse mer eller mindre sofistikerade apparater. Många känner sig manade och skohyllorna brukar vara välfyllda under sen eftermiddag och kväll. 



Ålderskategorierna varierar men också vilken typ av träning som attraherar. Några är huvudsakligen ute efter att bygga muskler, andra fokuserar på kondition och uthållighet medan den största gruppen bedriver en mera allsidig och inte så krävande träning.  Noterar också att fler och fler föreningar från lagidrotterna väljer att förlägga något eller några av veckans gemensamma träningspass till gymmet. Klokt!
Den egna klubben erbjuder under ”vintersäsongen” spinningpass men det är något förvånande inte så många som nappat på möjligheten. Tror dock att det är ett bra alternativ till all löpträning och särskilt nu när orienteringssäsongen är över och de närmaste månaderna ska karaktäriseras av ”återhämtning”. Men kanske är det så att man avslutar säsongen med Borås O-event kommande helg och därefter så ...