tisdag 19 november 2019

Ingen höjdare ...

Vi har alla dåliga dagar på jobbet eller har haft oavsett om man är sjuksyrra, rörmokare, statsminister eller vad det nu kan vara. Kollade in en intervju som statstelevisionen hade med Stefan Löfvén. Det handlade om komplexiteten vad gäller kriminalitet-migration-integration. Det blev lite för mycket och omständigt vilket ledde till märkliga uttalanden av statsministern. Man undrar om kåren av underhuggare inte hade briefat chefen om hur saker och ting förhöll sig eller är det så att han sitter i knät på stödpartier som styr och ställer i bakgrunden så att det som faller ut bara blir fel. Nåväl det var ingen höjdardag - en kass dag på jobbet helt enkelt.

I sedvanlig ordning kom idag dementier och tillrättaläggande och jag gissar att underhuggarna haft övertidstimmar de senaste dygnen och blivit uppläxade på ett eller annat sätt.
I tillvaron blir det fel emellanåt, det mesta kan rättas till och bli lappat och lagat. Men det som uppenbarligen är problemet för makthavarna just nu är inte om det ena eller andra åtgärden har vidtagits eller inte. Det handlar mera om synsätt - hur man uppfattar och betraktar det som händer. Av det som framkommer i media och andra sammanhang ägnar man också mycket tid åt förklara, bortförklara, dementera, skylla på föregångare, berätta om allt som gjorts osv. 
Har man inte ett tydligt, distinkt och gemensamt betraktelsesätt som stöd och utgångspunkt blir det lätt fel ...