tisdag 12 november 2019

Galatid ...

Igår kollades Fotbollsgalan in på TV4. I pauserna mellan reklamblocken hyllades och delades priser ut till förtjänta spelare och ledare. Bra att bra prestationer belönas och uppmärksammas. Blir dock förvånad när företrädare tycker att individuella priser inte borde finnas i lagidrotter. Det är "kollektivet" som ska belönas hävdar kritikerna. Det låter som en gammal och avdammad floskel från forntida öststater.


Lagidrotterna bygger i grund och botten på individuella prestationer. För tränare, laguttagare, förbundskaptener och allt vad det heter handlar det hela tiden om att den mest brytsäkra backen och anfallaren som är den bäste målspottaren ska finnas med i laguppställningen. Så varför inte också uppmärksamma och premiera de som är bäst i varje lagdel. Det har man gjort så länge jag kan minnas och man undrar lite så där i förbigående vad det är som nu blivit så känsligt och upprörande?
Sedan kan jag förstå och tycker också att exempelvis laguttagare och förbundskaptener inte ska finnas med i juryn som utser eller nominerar kandidater. Man ska inte försätta sig i den typen av jävsituationer.

Därför är det bara att hoppas att fotbollsgalan även i fortsättningen delar ut guld- och diamantbollar.