måndag 24 februari 2020

Finalrace ...

Igår avgjordes den åttonde och sista deltävlingen i Trestadsklubbarnas Vinterrace. Detta år har det vid alla tillfällen varit befriande skönt att inte behöva pulsa i snö eller halka omkull på isiga hällmarker och stigar.


Den sista etappen avgjordes på Hunneberg. En välkänd plats för de flesta i närområdet.

Sammantaget har det varit bra löpträningspass. Höjdararrangemanget var på Norra Fjället strax väster om Ljungskile. Det var befriande skönt från "gatlopp" och med mycket orientering. 




Avslutningsetappen bjöd på kul banor och stråk - rent teoretiskt. I praktiken handlade det dock som att färdas med kollektivbuss särskilt för oss som inte längre förflyttar oss så snabbt. Det var bara att rätta sig in i kön, stoppa till vid varje kontroll och se till att man var med när det var avfärd. Hann man inte med var det bara att vänta in nästa avgång. Då och då skymtade någon snabbfotad yngre förmåga till som vid  "hållplatserna" gjorde en extrasväng.


Nu återstår bara ett enda arrangemang med masstart - morgondagens och vintersäsongens sista nattcup. När så tävlingssäsongen kommer igång nästa helg så är det "självvald väg i okänd mark" samt "ensam strid mot markernas hinder" som gäller!