måndag 10 februari 2020

Psykträning ...

Under söndagsmorgonen anmälde stormen Ciara sin ankomst. Detta med många sekundmeter och med både stora som små vattendroppar. Nu stoppade detta inte de hundratalet startande som mötte upp för Vinterrace i Trollhättans södra delar.




För den som inte är någon större anhängare av masstarter och mycket löpbetonade stråk med ett och annat orienteringsinslag fungerade gårdagens race som bra "psykträning". Beteendevetare och terapeuter hävdar ju att man emellanåt måste konfrontera sig med sina svagheter och bräckligheter. Man måste träna sig och lära sig att "gilla läget" och det var med den föresatsen en och annan sprang iväg när startskottet smällde exakt 11.00.

Under loppet kändes inte Ciaras närvaro även om stormen tilltog undan för undan. Därför var det bara så skönt att den obligatoriska fikan efter loppet kunde intas i stugvärme. 


Eftersnacket böljade hit och dit men helt klart är att säsongspremiären om knappt en månad inte längre är en chimär utan ett faktum. Det närmar sig nu, som någon uttryckte det. Men innan dess väntar en Nattcup redan på tisdagskvällen. Det blir ännu ett pass med "psykträning" eftersom det återigen handlar om masstart. Nu börjar man bli riktigt duktig på det där, men till vilken nytta? När tävlingssäsongen är inne finns det inga arrangemang med masstart !?!