söndag 2 februari 2020

Kartritning ...

Kartkommittén i den egna klubben har gett mig uppdraget att vara "projektledare" för revideringen av kartan som täcker delar av Starkebo väster om Skidstugan. Arbetet påbörjades för ett knappt år sedan med inventering av vilka områden som var aktuella. Därefter handlade det om rekrytering av kartritare. Valet föll slutligen på Carl-Henry Andersson från Rävlanda. Han har gedigen erfarenhet och är "specialist" på västsvensk terräng. Carl-Henry påbörjade arbetet i början på sommaren 2019. Sedan dess har han undan för undan betat av den flacka och detaljrika terrängen med alla sankmarker, höjdpartier och kurvbildsdetaljer. 
För min del har det handlat om regelbunden avstämning av arbetet bland annat med terrängbesök för "kvalitetssäkring". 
Carl-Henry är oerhört skicklig och det kommer att bli en toppenbra slutprodukt. Det har gått åt en och annan timme varje vecka och därför känns det skönt att vi nu är inne i slutfasen. Innan sommaren ska allt vara klart och deltagarna på höstens tävling har verkligen något att se fram emot. 

All kartrevidering i klubben görs inte av professionella kartritare. Vissa projekt görs ideellt av klubbmedlemmar. Jag är inte kartritare men kan göra smärre och enklare revideringar och kompletteringar. Är inte ensam om detta utan det finns några fler i klubben som grejar det.
För några veckor sedan noterade jag att Skidstugekartan av sprintkaraktär krävde justeringar. Har därför den gångna veckan rekat några timmar och det har både försvunnit och tillkommit detaljer. 

Måste erkänna att jag är väldigt kräsen och fordande vad gäller kartstandard. Brukar kunna gnälla på kartritare men har samtidigt stor respekt och ödmjukhet för deras svåra och utmanande jobb!