måndag 17 februari 2020

Stormigt ...

Stormen Dennis passerade under natten till söndag västsverige. Oj, vilka vattenmassor den släppte av på sin väg. Förutom vattenmängderna bjöds det på mycket starka vindar som extra bonus. Dessa vidriga omständigheter förhindrade naturligtvis inte de knappa hundratalet löpare som valde att springa Vinterrace under söndagsförmiddagen.




Trollhättans SOK arrangerade och bjöd på banor av det tuffare slaget. Den rikliga nederbörden hade förvandlat sankmarkerna till svårforcerade och vattensjuka träsk. Bäckarna antog formen av strida forsar och vattendjupen var ja just det, riktigt djupa. Förra söndagen var det "psykträning" i form av masstart och mycket löpbetonade stråk. Denna söndag bjöds det på en annan form av "träning". Den att under lång tid stå ut med iskalla fötter och domnande underben medan man trampade på i kallt träskvatten. Love orienteering 😍💨💦🌧🥰 !


Varmduschen efter loppet kändes osedvanligt skön och trots strapatserna noterades hos det stora flertalet glada miner. Om nu detta berodde på glädjen och tillfredsställelsen att överhuvudtaget ha kommit i mål eller på ett bra genomfört lopp var svårare att utröna. 


Nu kan man med gott samvete ... 🤔 ... åka hem, sätta sig framför TV:n och kolla in Vinterstudion. Det var den konklusion flertalet deltagare yttrade när man bröt upp från den sedvanliga fikastunden efter loppet.