måndag 3 februari 2020

Klubbyte ...

Grannklubben Trollhättans SOK tappar två av sina bästa juniororienterare. Tvillingparet Malin och Linus Agervig-Kristiansson har valt IFK Göteborg som ny klubbadress. Sedan något år tillbaka lämnade även storasyster Ida moderklubben och tävlar numera för Haldens SK i Norge.
Malin vann förra året sprintdistansen på ungdoms-EM och detta i den danska landslagsdressen då hon och brorsan har dubbla medborgarskap. Tvillingparet har noterat många framgångar de senaste åren och söker nu nya utmaningar.

Även om de två inte tillhör den egna klubben känns det trist för orienteringssporten i området. Det är så viktigt, så betydelsefullt och så avgörande för en sprudlande orienteringsverksamhet om det finns förebilder och föredömen i närområdet. Medialt betyder det också oerhört mycket.

Men ... jag tycker att Malin och Linus gör helt rätt. Har man drivet, lusten och ambitionen att elitsatsa måste man söka nya utmaningar. Man ska söka sig till nya miljöer, miljöer med en klubbkultur som andas och främjar toppidrottssatsning. Tyvärr räcker inte klubbarna i Trestadsområdet till. Förutsättningarna finns vad gäller tillgången på högklassig och varierande terräng, bra kartor och faciliteter av olika slag. Men ... hängivenheten, entusiasmen och ivern verkar saknas (eller så har det mattats av). I den egna klubben har det exempelvis varit lite för mycket "nej", "usch" och "fy" när elitsatsningar varit på tapeten i olika sammanhang.

Nu är det bara att hålla tummarna och skicka massor av lyckönskningar till det sympatiska tvillingparet.