torsdag 13 februari 2020

Trist inledning ...

Aj, aj, aj ... det blev ingen höjdare framför TV:n när VM i skidskytte inleddes. Trots en skön ställning i favoritfåtöljen och en rykande kopp espresso på soffbordet var det ingen större underhållning. Detta naturligtvis beroende på det blågula lagets mediokra insats. Förutsättningarna var uppenbarligen goda av förstå-sig-påarnas kommentarer att döma. Men det sket sig som det brukar heta när medaljchanser försvinner. Det blev inte ens en placering bland de tio bästa. Förhoppningsvis var detta bottennapp det enda under årets VM.




Vid eftersnacket framkom funderingar om att det svenska laget inte hade förberett sig optimalt för att möta den höga höjden. Tycker det låter konstigt och verkar konstigt. Det finns ju så mycket erfarenhet och expertis som matchar det svenska laget. Det kan ju knappast vara någon överraskning att det är speciellt utmanande när syretrycket är lägre än det man är van vid. 

Nu lär det analyseras en del i den svenska landslagsledningen. En svag inledning på ett mästerskap brukar alltid skapa huvudbry och minuskänslor.  Nu finns det sannolikt inte så många åtgärder och förändringar att vidta. Det handlar sannolikt mycket om att skapa en offensiv attityd, hållning och inställning.