lördag 8 augusti 2020

Bara blått ...

Fredagen gick i blåbärets tecken utan rättare sagt blåbärens. Tidigare i veckan sprangs en Veckans bana i skogarna i Hjärtum mellan Trollhättan och Lilla Edet. Noterade under framfarten den enorma mängden blåbär. I och för sig är skogarna dessa dagar fyllda med de läckra bären men inte i dessa mängder. 




Tidigt på morgonen laddades ryggan med tomma plastburkar, fika, dricka, bärplockare osv. Det var en bit in i storskogen och vildmarken. Men väl framme på höjdsluttningen på väg till en av kontrollerna möttes vi av det blå täcket. Oj, oj så mycket och bärplockaren fylldes snabbt. Så och de medförda plastbunkarna. Vad göra när kärlen inte räcker till? Kreativiteten flödade och ytterligare bär fick sin plats i smörgåslådor och tömda vattenflaskor. Ryggsäckarna blev välfyllda och tunga!


Väl hemma började rensningen parallellt med att bären tillreddes i pajer, kakor och muffins. Produktionen gick på högvarv och det var först under sen kvällstimma vi var någorlunda klara. När solen sakta intog nattläge cyklade vi till äldsta-barn-familjen. Först blev det bad i den ljumma augustikvällen och sedan intogs nylagad och ungsvarm blåbärspaj med glass som tillbehör. En blåbärets dag!