lördag 15 augusti 2020

Efterlängtat ...

Idag genomfördes den första riktiga tävlingen sedan dryga fem månader tillbaka. Visst har det blivit många alternativa arrangemang och lokala tävlingar men nu var det på "riktigt" igen. Arrangemanget var coronasäkrat med startfält utspridda under 5-6 timmar. Risken eller farhågan för trängsel eller nära kontakt med någon annan var helt obefintlig. 





OK Klyftamo bjöd på en rejäl utmaning orienteringstekniskt. Oj, så svårt det var och det krävdes verkligen fokus och total koncentration. Banläggaren hade lagt fina och omväxlande stråk. De får mycket högt betyg! 

Svenska Orienteringsförbundet har "förbjudit" tävlingsklasser för åldrarna 70+ och rekommenderar att denna ålderskategori inte deltar. Jag med flertalet andra obstruerade påbudet. Vi valde att "gå ner" en klass och tävla mot yngre kategorier. Detta utifrån antagandet att man själv har skyldighet att undvika smittorisk genom att hålla sig borta från trängsel och folksamlingar samt att hela tiden säkerställa minst två meters avstånd till andra. Det var inte några som helst problem att leva upp till detta. Skogssporten med sin karaktär av utomhusaktivitet i skogen på stora arealer minimerar överhuvudtaget närkontakt med andra och detta speciellt då man i arrangemangen nu skippat målupplopp, dusch, servering och resultattavlor. All information och liveresultat presenteras istället på internet. Parkera, gå till start, spring, stämpla ut, åk hem ... var uppmaningen som gällde!