måndag 31 augusti 2020

Eftertanke ...

Idag var det återhämtning efter gårdagens tävlingsarrangemang. Skönt att nu kunna släppa alla funderingar om upplägg och genomförande. Det blev återhämtning i lingonskogen. Under några timmar blev det ytterligare en god skörd av skogens röda guld.

Det är rogivande och behagligt att plocka speciellt när det är solsken och grader som pendlar runt 15. Inga flygfän och inte en tillstymmelse till älgflugor som brukar vistas i området ... märkligt, vart har dessa blodsugande kryp tagit vägen?




När man plockar tillåts också tankarna att flyga iväg. Idag var det en hel del reflektion och eftertanke kring gårdagen. Än en gång imponeras man över människors engagemang och hängivenhet. Flertalet gör också arbetsinsatser som inte syns så mycket. Jag tänker bland annat på klubbkamraten Jesper som sköter om all dataadministration typ anmälningar, startlistor osv. Ett gigantiskt jobb som försvårats i coronatider beroende på ändrade rutiner samt applikationer som inte är anpassade till detta. Oj, så mycket jobb som inte syns men som skulle märkas så påtagligt ifall det inte fungerade.

Tanken slår mig vad viktigt det är att levandehålla människors ideella engagemang. Det är ju så att när föreningar kraschar så beror det oftast inte på pengabrist utan orsaken stavas brist på lust och viljekraft. Viljekraft kan så lätt bli vill-ej-kraft! En styrelses viktigaste uppgift måste vara att levandehålla samt omsorgsfullt vårda och sköta medlemmarnas viljekraft!