söndag 23 augusti 2020

Tävling igen ...

Höstens andra tävling har genomförts. Detta i den stigrika och detaljrika terrängen öster om Hjortgården i Alingsås. Ett coronaanpassat upplägg som fungerade bra utan någon som helst antydan till trängsel eller omöjlighet att hålla avstånd till andra. Idrottsministern och hennes underhuggare borde ha studerat evenemanget på plats för att på så sätt få en insikt i och kunskap om hur man kan genomföra tävlingar med minimal närkontakt trots att deltagarantalet räknades till över 600.





Det enda som var något märkligt var att OK Skogshjortarna inte tillämpade det gängse systemet med åldersklasser utan valde att ha 10-årsintervaller. En åtgärd som ingen förstod och som definitivt inte hade något med den pågående pandemin att göra.

Nåväl, det var härliga yttre förutsättningar denna dag med sol, blå himmel och omkring 20 grader. Men det lurade mörka moln i horisonten och på hemvägen brakade det loss.

Kommande helg arrangerar OK Gipen från Lilla Edet en medeldistans och dagen därpå är det dax för Vänersborgsmedeln. Nu är tävlandet igång och det är bara att hoppas att inga inskränkningar behöver göras.