lördag 29 augusti 2020

Tävling igen ...

Idag var det dax för ytterligare en "coronasäkrad" tävling. Denna gång med OK Gipen som arrangör. Ett bra arrangemang och en stor eloge för utmanande och kul medeldistansbanor.

Terrängen var också huvudsakligen lättframkomlig och det är skönt. Tidigare i veckan sprangs en veteranorientering och detta i ett område med bara bush, pinnar, hyggen och allt annat som hindrar framfarten. Usch och fy!

Äldsta barnbarnet fick idag till ett gott lopp. Han krossade allt motstånd i sin klass och vann överlägset. Det var en skön revansch från förra helgen då han tokbommade på en kontroll.




I dessa tider blir tävlingsuppläggen annorlunda även om själva orienteringsmomentet är detsamma. Det är inte bara nackdelar. Tycker att så här långt finns det två goda förändringar som förhoppningsvis blir bestående:


Fri intervallstart i olika startgrupper - helt perfekt att man som löpare själv kan välja när man ska starta under tävlingsdagen!


Skogsmål - olika mål underlättar för banläggaren att kunna ha bra banor för olika kategorier ... ett målupplopp behövs faktiskt inte!


Imorgon väntar den egna klubbens arrangemang. Ska bli spännande att se utfallet utifrån allt som anpassats för att undvika närkontakt och smittorisker. Men ... det blir en lång dag för alla funktionärer. Redan 09.00 startar de första och sista löpare i mål kommer vid tretiden.