söndag 9 augusti 2020

En dag med mening ...

Uppsamlingsplatsen var under lördagen vid SAIS klubbstuga strax utanför Brastad. Vid ankomsten stod bilarna på rad och väntade; barn och barnbarn, broder och klubbkompisfamilj. Alla väntade på kartor inför dagens beting i form av Veckans banor i brant och tjurig bohusterräng. Det var varmt redan på förmiddagen och det blev en svettig kamp mot markens hinder. 




Efter loppet bar det av till samma ställe som förra helgen, Goviks badplats. Det fanns farhågor om trängsel och svårigheter att hålla avstånd. Media hade trumpetat ut misstanken med tanke på sommarvädret som var av bästa och högsta klass. Men ... absolut ingen fara och alla hade gott om utrymme och någon anhopning av folk existerade definitivt inte. Saltvattnet var behagligt skönt och hopptornet utnyttjades flitigt framförallt av den yngsta generationen. Detta innan det obligatoriska krabbfisket tog vid. Oj vad det fascinerar och roar!

Timmarna blev många på klippavsatsen med en blandning av matsäcksintag, småsnack, tupplur och ytterligare dopp i havet.

Barnbarn #2 hävdar med bestämdhet att en bra dag bör innehålla glassintag och han har  sina medlöpare. Under sen eftermiddag blev det därför stort rån med rejäla kulor vid glasscafét Lejonet & Björnen i centrala Lysekil. 

Det blev en bra dag och en dag med mening då den startade med orientering!