fredag 14 augusti 2020

I blåbärsskogen igen ...

Det är inte lätt att låta bli ... alltså att låta en massa blåbär få förbli oplockade. Samma vildmarksskog som tidigare uppsöktes. Från den provisoriska p-platsen vid en dammig biväg till en byväg bytte vi fordon. Det blev cykel på en ännu mindre väg från bivägen. Brant uppför, varmt i luften och lätt ryggsäck med tomma plastbunkar. Väl på plats var det bara att sätta igång. Plockaren fylldes bara på några minuter innan allt tömdes i det första plastkärlet. Fikapaus i storskogen efter någon timma och sedan var det på igen. Efter pausen verkade det nästan som om nya bär växt till. Blått, blått överallt och ryggan blev allt tyngre och utrymmet krympte. På väg mot bilen mötte vi två OL-kompisar som var ute i samma ärende som vi själva. Vi konstaterade att det förmodligen bara är orienterare som söker sig så här långt in i tassemarkerna.




Temperaturen höll sig runt behagliga 27 grader. En avstickare gjordes till Öresjös badplats men besöket blev kort. Det var fullpackat, det var trängsel och möjligheten att hålla coronaavstånd var minimalt om inte omöjligt. Så badet gick anstå till kvällen tillsammans med barnbarn #2.

Imorgon väntar höstens första tävling, en långdistans utanför Götene. Arrangemanget är coronasäkrat enligt konstens alla regler bland annat med långt utdragna startfält.