onsdag 5 augusti 2020

Till skogs...

Veckan har inletts med orientering strax söder om Trollhättan samt en tur till Nårunga söder om Vårgårda. Äldsta-barn-familjen mötte upp där och sedan var det bara att bege sig till startpunkten, aktivera gps-klockorna och springa vald bana. En knapp timma senare är alla tillbaka igen och då väntar bad i någon närbelägen sjö.




Det har varit tuff terräng med mycket kupering och en hel del undervegetation. Dock kul med varierande terräng vilket kräver olika och annorlunda orienteringstekniker. Vi är inte ensamma om att utnyttja klubbarnas "Veckans banor". Det är fler som bara vill komma ut i skogen och som saknar de vanliga tävlingarna.

Dock ser det ut som att en del tävlingsarrangemang kommer igång undet slutet av månaden. Naturligtvis är det upplägg som anpassats till rådande restriktioner; inga folksamlingar, ingen trängsel och möjligheter att hålla avstånd på minst två meter. Där har både arrangörer och deltagare ett ansvar. Men ... det är en sak att organisera och uppmana, en helt annan att förhålla sig till och följa det som gäller. Dock har orienterare tränats/skolats/fostrats till regelefterlevnad vad det än gäller så det borde fungera.