onsdag 12 maj 2021

Långtur som alternativ ...

Idag fixade vädret till sig ... vilket inbjöd till en långtur på mtb-cykeln. Det blev över 35 kilometer enligt gps-rutten. Den första något längre turen denna kylslagna om inte iskalla vår. Det märktes tydligt att de senaste dygnens regnande var intensivt. Oj så mycket vatten det forsade i bäckar och fall.




Det fanns också veteranorientering som alternativ men arrangerade klubb valde att förenkla och "rationalisera" upplägget genom att utnyttja samma kontroller och bansträckningar för flera olika arrangemang. Inte så utmanande att för tredje gången på kort tid söka upp samma stenblock, sankmark eller punkthöjd. Dessutom är terrängen inte särskilt gästvänlig i vissa partier. Det räcker med att passera stormfälld skog, bråte och pinnar i en salig röra som mest två gånger. 


En och annan nyhetsflash plingade till i mobilen. Det var meddelanden från regeringen att från och med början på juni får orienteringstävlingar arrangeras med ett deltagartak på max 150 personer. Det låter positivt om nu bara smittspridningen stagnerar. 

Dock är det otydligt om vad siffran 150 innebär. Gäller det enbart för start- och målområdet eller hela stora skogen? Detta har ännu inte myndigheterna klargjort.