onsdag 26 maj 2021

Nej tack …

Under sen eftermiddag igår bar det iväg till Gipenäs/Delsbo mellan Väktorsjöarna. Farhågan var stor att det skulle regna, prognoserna pekade mot ihållande och kraftig nederbörd. Men vi klarade oss och graderna pendlade mellan 13-15, med andra ord skönt löpväder.


På programmet stod första etappen av "5-dagars på hemmaplan" i moderklubben Gipens regi. Ett arrangemang som har flera decennier på nacken och fortfarande lever! Förutom utmanande banor var det också ett möte med gamla klubbkamrater vid klubbtorpet mellan mäktiga och branta berg. 

När det så blev hemfärd öppnade sig himmelens portar och det utlovade regnet levererades. Det fortsatte sedan intensivt under nattens timmar samtidigt som starka vindbyar svepte genom Vänersborg. 




Onsdagsförmiddagar brukar vara avsatta för veteranorientering men inte så denna onsdag. Anledningen är helt enkelt platsen och terrängvalet för arrangemanget - Sjuntorp! Vi har sprungit i den omgivande skogen åtskilliga gånger. Sedan många år tillbaka har vi "döskallemärkt" terrängen. Det är brutalt kuperat, bushigt och pinnigt, svårframkomligt och snårigt. Alltså ... en plats som inte är förknippat med sköna och härliga orienteringsupplevelser.

Som kompensation får det istället imorgon bli en tur till Bergstugan på Mösseberg utanför Falköping för deltagande i skaraborgarnas veteranlöp.