fredag 28 maj 2021

Möte för idrotten …

Kommande helg är det Riksidrottsmöte som avhålls vartannat år och denna gång är det under ovanliga former som specialförbundens ledamöter samlas. Med anledning av rådande restriktioner genomförs årets RIM helt digitalt.

Under min yrkesverksamma period deltog jag vid åtskilliga tillfällen i dessa möten. Har dels varit förtroendevald men oftast som tjänsteman i Riksidrottsförbundet/SISU. 




Följer lite på avstånd frågor som är på gång och hanteringen av motioner och propåer. Konstaterar att det till stora delar handlar om more-of-the-same. Det är samma karaktär och innehåll typ justeringar av idéprogram, förändringar av bidragssystem och ansökningar från nya förbund som vill tillhöra Riksidrottsförbundet.

Valberedningen föreslår också omval av nuvarande ordförande den åldrige Björn Eriksson för ytterligare en tvåårsperiod. Sammantaget känns det hela lite gammalt och mossigt. Det behövs en vitalisering och mera spänst i den över 100 år gamla organisationen. 


Därför tror jag inte att det blir några beslut eller ställningstagande som gör att vi kommande måndag höjer på ögonbrynen när vi tar del av utfallet.