söndag 21 juli 2024

Brösttoner …

Under tidig lördagsförmiddag drog vi med fullastad bil åt sydost. Första stoppet gjordes i Mullsjö där bilen behövde tankas. Detta på ett nästan klassiskt ställe ... VIP-rondellen! Där finns det bensin och diesel, en godisbutik med toklåga priser, ett mathak där man kan inmundiga flottiga hamburgare, ett mindre övernattningshotell och så är det ett ställe där ortsborna hänger. Så var det också under gårdagen. 




Bilen rattades till 95-pumpen ... ett lätt sorl hördes bland de något mindre och de något större sällskapen som rastade ... toner av epadunk ljöd i bakgrunden ... några yngre förmågor skrek då de inte fick mer glass ... godisköparna kom ur shopen med fullastade kundvagnar ... raggarbilarna var nedcabbade ... passagerarna i dessa var lättklädda och visade stolt upp tatueringarna i den 26-gradiga värmen. Ja ... så var det att stå där med bensinmunstycket i handen och kolla in omgivningen medan litrarna rann ner i tanken.


Plötsligt höjdes ljudvolymen markant över området ... sorlet la sig ... kidsen slutade skrika ... godisköparna stannade upp ... de tatuerade och lättklädda började dansa ... och jag försökte fånga upp texten på epadunket: visa dina tuttar och hoppa upp och ner ... hämta någon kompis så att tuttarna blir fler ... ta av dig din bikini, den är bara i vägen ... får jag ta på dina tuttar blir jag gladast i världen ... och så fortsatte det till alla närvarandes förtjusning eller var det förundran eller kanske förfäran. Hur som haver så var det inte bara jag och Gunilla som smågarvade ruskandes lite lätt på huvudet och förmodligen var det inte bara vi som slogs av tanken att detta händer bara ... i VIP-rondellen ... i Mullsjö!


Färden fortsatte mot Oskarshamn och i Jönköping anslöt barn och barnbarn. När vi "checkat in" i vår hyrda villa och satt med grillat på faten kunde jag inte låta bli att berätta om vad vi upplevde i Mullsjö. Döm om vår förvåning när de äldre barnbarnen genast tog ton  och bjöd på hela låten av Gustav Sahlberg och detta "a capella". Vad är det man lär sig nuförtiden ...🤔😱😂