fredag 5 juli 2024

Stadsbesök …

Idag stod Visby på programmet ... strosa runt ... kolla in ... äta glass ... se på rosor ... besöka Almedalen osv. Många andra var där som också strosade runt ... åt glass ... osv.
Visby var en gång i tiden ett centra för handel och då med ett rikt utbud av varor och tjänster. Inget har förändrats, kommersen rullar på, restaurangerna är otaliga och utbudet av butiker är minst sagt stort. 
Mycket har hänt sedan vi senast var där och faktum är att det inte alls är samma atmosfär som för ett decennium sedan ... eller så sviker minnet oss. Det räckte med traskande och rundvandring under två-tre timmar. 



Vi hann bland annat med att kolla in
Almedalen och sitta på bänkarna framför scenen. Inga politiker var på plats så vi slapp att lyssna på utfästelser och floskler. 



Efter det nästan obligatoriska glassintaget på ”Magasinet” var det skönt att under eftermiddagen dra till en discgolfbana norr om staden. Gamlingarna tog då en siesta medan yngre generationer aktiverade sig. Dock var det en vresig och elak bana enligt juniorerna och barnbarn #1 blev av med (hittade inte) favoritdiscen efter ett snett utkast.

Imorgon väntar den första tävlingen ... en medeldistans i flack och detaljfattig terräng. Ska man någon gång vara extra noggrann och slaviskt hålla kompassriktningen så gäller det imorgon och påföljande dagar.