lördag 27 juli 2024

Segertårta …

Även igår flödade solen över tävlingsarenan som låg i en "gryta" så graderna närmade sig 30. En ny terrängtyp mötte oss idag ... småskuret, småkuperat och stigrikt ... men det var trångt i skogen speciellt i slutet då många banor hade samma stråk in mot målupploppet.




Lyckades få en etappseger idag ... det var nära i tisdags bara åtta sekunder efter men idag hade jag marginalerna på min sida. 




På kvällen var det sedvanlig prisutdelning och alla etappsegrare fick en specialdesignad medalj av trä.

Sedan väntade vinnartårta tillfixad av barn och barnbarn ... en läcker skapelse! På tal om tårta hörde jag i den lokala radion att matbutikerna var något förvånade över orienterarnas vanor ... aldrig tidigare har det varit så stor efterfrågan på tårtbottnar, fyllningar och garnering. Många är vinnarna som ska hyllas.


Det blev sen sänggång … OS-invigning och det vill man inte missa … en mycket annorlunda och spektakulär sådan! Kommande veckor lär det bli en hel del tid som spenderas i TV-soffan.




Ytterligare tre priskategorier uppmärksammades och belönades i familjetävlingen:


Snabbaste spurt: Liam

Längst tid på banan: Lova

Minst kontroller på banan: Gunilla


Idag väntar finaletappen och då är det jaktstart ... startordning utifrån den sammanlagda tiden på de fyra inledande etapperna. Det brukar bli spännande dueller i många klasser. Samma arena som igår men i ett angränsande terrängområde.