fredag 19 juli 2024

Nu bär det av igen …

Den snart gångna veckan har handlat om "återställning" och "omstart". När vi i söndags landade på hemmaplan var det bara att packa upp smutsiga kläder, halvsur tävlingsutrustning och skitiga orienteringsskor. Tvättmaskinen gick på högvarv och likaså torktumlaren. Det kändes skönt när allt var rent och inplockat på hyllor och i byrålådor.




Det blev också tid att pusta ut, plåstra om några skavanker och "fånga dagen" ... typ att tillbringa några timmar på granithäll vid västerhavet. Naturligtvis har kroppen fått sitt i form av en golfrunda och tre spinningpass på gymmet ... gillar verkligen cykelpassen där man under entusiasmerande ledning och "pepp" får trampa och svettas under närmare en timma. Efter detta är man redo för omstart!


Kommande helg och vecka bär det av igen ... till Oskarshamn och O-Ringen. Detta tillsammans med barn och barnbarn. I år har vi återigen hyrt en villa så det blir storhushåll med allt vad det innebär. Det handlar om samordning/logistik ... mycket som ska tas med och packas i kofferten ... middagar som ska förberedas ... hänsyn ska också tas till sällskapets olika åldrar, olika klubbtillhörighet och så den egna bekvämligheten förstås.


Tävlandet börjar på måndag och det är kortklass som gäller för både mig och Gunilla. Detta för möjligheten att ha så kallad "fri minutstart". Bara så skönt att kunna välja och bestämma starttid, speciellt om man tillhör kategorin not-to-early-in-the-morning.


Trots att O-Ringen inte alltid är en höjdare på grund av mycket , mycket stå och mycket vänta ... och terräng/banor brukar präglas av kompromisser och eftergifter ... så överväger sammantaget det positiva och därför är vi plats även detta år. Oskarshamn nästa!