tisdag 16 juli 2024

Golf och guld …

Äldsta barnbarnet har under sommaren prövat på golf och nu också införskaffat ett set med klubbor. När han i igår kväll ringde och frågade om jag hade lust att spela på en pay-and-play-bana så lät det lockande. Gick ner till källarförrådet ... letade och hittade den dammiga golfbagen innehållande lika dammiga klubbor. Inte så konstigt, de har inte använts eller sett dagsljus det senaste decenniet. Det blev tvätt och rengöring samt ihopplockning av övriga attiraljer som krävs.




Idag inledde vi med en halvtimma på driving range med uppvärmning och en och annan duff. Sedan bar det iväg till första hålets tee. Knappt två timmar senare var de nio hålen avverkade med varierande framgång. Lyckades greja par på två hål men fick också pliktslag ett antal gånger. Men ... vi hade kul både jag och äldsta barnbarnet ... det blir mer golf i närtid.




Det var skönt att komma hem under sen eftermiddag och slå sig ner i TV-soffan. På tablån: VM-orientering och disciplinen knock-out-sprint. Vilken dramatik det blev och vilken makalöst härlig dubbelseger bland damerna. Än en gång imponerade Tove Alexandersson, hon är bara så otroligt stor. I kvalet skar hon upp handen på ett staket, avvaktade med att sy ihop det hela och sprang de återstående heaten bandagerad. TV-kommentatorn undrade naturligtvis om inte detta var ett hinder. Tove svarade: inga problem, jag springer inte med handen!


Nästan ännu roligare var att Karolin Ohlsson blev tvåa. Äntligen lyckades hon fixa en individuell VM-medalj och hon var minst sagt överlycklig. Gissar att det blir en jättefest ikväll när de blågula kan fira med sammantaget sex VM-medaljer ... härligt!