tisdag 23 juli 2024

Väntan igår …

Första etappen är avverkad. Det började med att tillbringa tiden i bilkö närmare en timma. När man har fri minutstart stressar inte detta särskilt mycket men stackars, stackars de som har en fast tid. Flera blev stressade och lämnade bilen mer eller mindre desperata med förhoppningen att springa i vägkanten och då förhoppningsvis hinna i tid. Nedan ett exempel där en världsmästarinna valde att löpandes ta sig förbi de väntande bilarna.




Så småningom fick tävlingsledningen situationen klar för sig och fixade till "fri start" även för de med fasta tider ... klokt och naturligtvis helt nödvändigt.

För mig och Gunilla blev det inte start förrän efter ett beroende på förseningen. Men väl på plats och när startsignalen hördes var det bara så skönt att sticka till skogs. Det bjöds på vildmarksterräng med många stenblock. Det var överraskande få spår efter tidigt startande löpare så man fick inget "gratis". Sammantaget ett fint arrangemang i härligt väder.

I den interna familjetävlingen kunde efter dagens utfall tre vinnare koras:


Kortast tid till kontroll #4: Liam

Kortast tid mellan kontroll #5 och #6: Lova

Kortast tid mellan kontroll #10 och #11: Alvin


Överhörde på väg till parkeringen för hemfärd att parkeringslogistiken var orsaken till de gigantiska köerna. Elementära fel hade begåtts typ bara en infart, lång tid för koll av p-biljetter och att området fylldes på fel sätt. Gissar att man under sen eftermiddag hade ett extrainsatt krismöte så att inte strulet upprepas idag.




Gårdagskvällen avslutades med födelsedagskalas. Gabbe fyllde 16 och garderoben utökades med diverse klädesplagg. Dessutom blev discsamlingen större så nu blir han farlig på discgolfbanorna.


Om några timmar väntar etapp 2 med samma arena som igår fast ett nytt terrängparti med banor för medeldistans.