torsdag 25 april 2019

Bara en tusing ...

Fortsättning följer vad gäller stadens bandylag IFK Vänersborg och deras försök att ordna upp ekonomin efter vidlyftiga affärer och noll-koll på kassaflödet.

Kommunen har enligt dagens lokala avisa fortsatt sagt nej till att efterskänka omkring 400 000:- av skattebetalarnas pengar. Man är med all rätt rädd för att skapa prejudikat som kan leda till att andra klubbar och föreningar agerar på samma sätt i framtiden.

Det har lett till att många bandyentusiaster har börjat oja och stoja för att kommunen inte ställer upp. Man målar upp skräckscenarier för vad som kan hända om klubben kånkar och det skulle naturligtvis vara trist. 





Men samtidigt undrar man om det nu är så illa ställt och ett katastrofläge varför inte dessa entusiaster, supporters, hangarounds och allt vad det heter mobiliserar. Nu är det ett jätteläge att ställa upp och verkligen visa och understryka sin hängivenhet och sitt engagemang. Det räcker med att 400 personer pytsar in en tusing var till den kommunala kassan så är problemet löst. Sedan tidigare har ju flera privata näringsidkare lovat att "efterskänka" eller skriva ner sina fordringar. Hur svårt kan det egentligen vara?