söndag 14 april 2019

Nostalgika ...

Idag var det långdistansorientering i terrängen nordost om Skara Sommarland. Tveksamt om det skulle bli någon start då en förkylning, en riktigt ovälkomnen sådan, varit till besvär under veckan. Nåväl det blev start men det var reducerad framfart som gällde.



På senhösten 1966 arrangerades skol-DM i området och i kartsamlingen finns naturligtvis kartan i skala 1:25 000. På den tiden var skogen grön och ängsmark vitt. Stenblock var markerade med små hattliknande tecken. Terrängdetaljerna som markerades på kartan var i jämförelse med idag mycket få. Banan fick man rita av från en mallkarta och detta moment ingick i tävlingstiden. Alltså, blev det oftast lite slarvigt vilket framgår i västra delen av kartan. Nedan dagens karta och bana där terrängen norr om Axevalla travbana utnyttjades. Det har hänt lite sedan 1966. Skara Sommarland etablerades av Bert Karlsson i mitten på 80-talet.



Ytterligare ett kartklipp som visar var dagens kontroller var belägna på 1966 års karta. Lite slarvigt inritat men så hade det förmodligen sett ut. Nostalgiskt - ja! Bättre förr - nej!