lördag 27 april 2019

Bergslagslöp ...

Omkring 500 löpare mötte upp i Skinnskatteberg denna vårlördag. Medeldistans stod på programmet i flack terräng och på banor som inte hade några större orienteringstekniska svårigheter.
Den som kan sin orienteringshistoria vet att de första svenska mästerskapen i orientering avgjordes i Skinnberg 1935. Det fanns då bara en herrklass och premiärsegraren hette Alvar Kjellström. Han tävlade för stockholmsklubben Stigfinnarna.

Det är alltid intressant att tävla runt om i landet inte minst beroende på hur man tillämpar regelverket. Oftast finns möjligheter att efteranmäla sig till tävlingar senast två-tre dagar före evenemanget.
Vid dagens tävling erbjöds följande alternativ: Efteranmälan vid arenan på tävlingsdagen på inlottade vakanser senast 1 timme före första start mot förhöjd avgift. Så smart och så genialt. Heder åt arrangörsklubbarna!



Västsvenskarna som deltog kunde räknas på ena handens fingrar alltså inte så många bekanta. Men visst blir det möten med några man mött genom åren. Alldeles speciellt kul att träffa Wiklund från Arboga. Han förärade oss en honungsburk från den egna produktionen. Det är honung som heter duga!

Imorgon väntar långdistans med samma arena och målområde som idag men innan dess ska 10-mila följas via webb-tv på boendet i Fagersta.