fredag 12 april 2019

Revidering ...

Orienteringskartor är färskvara. Det händer ständigt saker som gör att de måste uppdateras och revideras. I den egna klubben är jag en av några i kartkommittén. En kommitté som städades bort av styrelsen för några år sedan men som nu återupplivats. Det var viktigt för kartframställningen har genom åren betingat sexsiffriga belopp och det gäller att ajourhålla.



Vi har så här långt gjort en rejäl nulägesanalys för att inventera status, användning, kvalité etc. En prioritering har gjorts vad gäller revidering och det närmaste året blir det ett antal kvadratkilometer av terrängen väster om Vänersborgs Skidstugan. Ett spännande och detaljrikt område som ska erbjudas de tävlande som under hösten 2020 kommer till Vänersborg.

Det handlar inte bara om en revidering vad gäller förändringar i skog och mark utan också om en uppdatering utifrån en ny kartnorm som nyligen fastställts.
Allt är numera digitaliserat och det finns definitivt ingen längtan till gårdagen. Då tuschritades kartorna på plastark, en för varje kartfärg. Oj, vilket jobb och oj vad det blev kladdigt ibland.

Nästa steg blir att en kartritare ska kontrakteras så någon gång under hösten påbörjas revideringsarbetet.