måndag 29 april 2019

Oj, oj, oj ...

Man häpnar emellanåt och så också dessa dagar. Den egna klubben har inte längre tillgång till samhällsstöd för att kunna avlöna en anställd som fixar, städar och plockar upp efter olika aktiviteter i klubbanläggningen. Det innebär naturligtvis en utmaning och uppfordran för klubbens medlemmar att fixa detta på något sätt. 

En till numerären liten och åldersstigen falang vill dock ha det som tidigare. En anställd ska sopa upp, städa, torka upp osv när man bastat, skitat ner eller utnyttjat omklädningsrummen. Lönekostnaden för detta tycker man ska fixas genom att medlemmar i större utsträckning ska få betala för deltagande i tävlings- och träningsaktiviteter. Alltså, ska barn och ungdomar (eller deras föräldrar) som utgör merparten av de som är idrottsligt aktiva bära kostnaden för att äldre män ska slippa ta ett tag med sopkvasten eller golvmoppen. 



Detta är anledningen och orsaken till min häpenhet men även en portion ilska. Dessutom har man mage att med jämna mellanrum ha synpunkter/åsikter/tyckanden om att andra klubbmedlemmar "inte ställer upp" eller "borde dra sitt strå till stacken" och "man utnyttjar bara klubben".

Jag vet inte vilken tillvaro eller vilken kontext dessa till åren komna har präglats av eller vistats i. Dock verkar det vara ljusår ifrån det som kan rubriceras som ideellt och oegennyttigt. Värnandet om och stödet till unga och kommande generationer verkar inte heller finnas i tankevärlden. Man är sig själv nock helt enkelt! Man undrar också så där i förbigående vem som på deras hemmaplan städar och håller rent? 

Men, men det finns trots allt många, många som representerar motsatsen. Jag är så imponerad av mängden frivilliga insatser som görs av ungdomsledare, kommittéer, föräldrar, kontrollutsättare, tävlingsledare osv osv. Oj, så många frivilligtimmarna blir om man summerar.
Tycker också man ska ha respekt för exempelvis dubbelarbetande barnfamiljer som har fullt upp med att få livspusslet att gå ihop.  Man kan då inte ställa vilka krav som helst  vad gäller mängden ideellt engagemang. 

Avslutningsvis en liten utmaning till gubbsen: men visst skulle ni klara av att sopa ett golv och svabba av kaklet i duschutrymmet!