torsdag 11 april 2019

Ingen fara ...

Statstelevisionen förlorar rättigheterna till längdskidor och alpint. Kvällstidningarna basunerar ut att det är ett chockbesked för många. Chockbesked !?! ... förstår inte riktigt. Det är ju inte första gången en tv-kanal kapar åt sig något intressant och spektakulärt. 



Naturligtvis handlar det om pengar och någonstans går gränsen för hur stor del av skattepengarna som finansierar den statliga televisionen ska avsättas till att följa mediaspektakulära idrotter. Det blir alltid på bekostnad av något annat. Det blir då följaktligen mindre pengar för att följa andra idrotter eller händelser överhuvudtaget.
Därför ... är jag varken chockad eller ledsen. Låt reklamkanaler eller vad de nu kallas ta över all spektakulär och säljande underhållning inklusive idrottsevenemang. Det är egentligen bara bra, utbudet kan då förhoppningsvis bli större, bredare och mer berikande.
Tycker att SVT i allt för många år allt för lättvindigt har anammat/kopierat/efterliknat de kommersiella kanalerna. 

Nu tar det några år innan övergången. Det är först från 2021 som förändringen blir en aktualitet och när är det är dags så är det bara att trycka på en annan knapp på fjärrkontrollen.