onsdag 10 april 2019

Brrr ...

Idag var det kyligt när det var dags att bege sig till Uddevalla för veteranorientering. Graderna var under noll, det blåste och snöflingor dalade ner och la sig på marken. Långärmat - ja! Mössa - ja! Vantar - ja!
Start och mål var förlagt till Bjursjöstugan i utkanten av Uddevalla. Här var jag på mitt första orienteringsläger i mitten på 60-talet. Ett läger i Bohusläns Orienteringsförbunds regi. Det blev ytterligare ett antal läger de närmast påföljande åren. 


Terrängen var relativt flack med inslag av några kuperade partier och stora sankmarker. God sikt och relativt god framkomlighet denna tid på året. Dock en hel del ris och sly på backen.
Ris och sly var annars dagens tema under fikat och eftersnacket. Vittnesmål framfördes bland annat från dem som deltog i Västergötlands natt-DM samt Landehofs tävling. Det hade varit pinnigt och risigt värre speciellt i Mullsjö.
Dock brukar arrangörer vara förtegna om vad som gäller. I inbjudningar talas det mycket sällan om hur det egentligen är utan mer hur man tycker/önskar/vill/hoppas att det ska vara.
Erfarna röster hävdade med bestämdhet att skogsbruket har ändrat karaktär. Numera låter avverkarna mycket ligga kvar av någon anledning. Sant eller inte?!?
Det blev inte någon längre fikastund. Mörka moln tornade upp sig och varslade om fler snöflingor och det blåste bistert runt knuten på den klassiska Bjursjöstugan. Våren var inte i sikte denna onsdagsförmiddag.