tisdag 23 april 2019

Vilken insats ...

En som vanligt orienteringsspäckad påskhelg är över. Fem mycket välarrangerade tävlingar har genomförts i närområdet. Sammantaget gjordes 3500 starter och jag gissar att alla verkligen trivdes när vädergudarna också var på plats med sol, värme, vindstilla och blå himmel.

Många, många funktionärer har varit inblandade med olika grader av insatser. Speciellt banläggarna har haft en tuff uppgift. Det är ett rejält och ansvarsfullt beting att fixa till banor för alla klasser. Det kräver så mycket noggrannhet och att ha totalkoll. 




En annan stor insats gjordes under tävlingarna av speakern Susanne Barkholt. Varje dag under flera timmar informerade hon, serverade mellantider, intervjuer, sluttider och avslutade varje dag med att styra upp prisutdelningarna på ett härligt värdigt sätt. Jag beundrar verkligen hennes insats med så stort och genuint engagemang.

Har själv genom åren haft många speakeruppdrag men då oftast endagarsuppdrag. Kan dra mig till minnes att man var helt slut efter att under många timmar ha haft totalfokus på uppgiften. Att göra detta fem dagar i sträck är bara så imponerande!