fredag 12 mars 2021

Årsdag ...



Åren går ... enligt en tidräkningsapp är det idag 24837 dagar sedan Gunilla föddes. Det innebär 68 år idag och födelsedag. 

Stolta föräldrar den 12:e mars 1953 var Tage och Gertrud och varför de valde namnet Gunilla kan man undra. Googlar man på namnet dyker bland annat följande upp:


Kvinnonamnet Gunilla är en latiniserad form av Gunhild som är sammansatt av orden gunnr och hild som båda betyder strid. Gunilla Bielke gjorde namnet allmänt känt när hon gifte sig med Johan III och blev drottning av Sverige 1585. 

Namnet var något av ett modenamn på 1940- och 50-talet, men är inte så vanligt idag.


Nu blir det inget större firande på denna som det sägs "ojämna" födelsedag. Det är ett skäl men naturligtvis följs alla råd och rekommendationer i dessa pandemitider. Men redan i arla morgonstund kom gratulationer via sociala medier. Många är de som grattar. Det plingar till i form av mailsignaler, sms, whatsapp och allt vad det heter.


Alla hennes engagemang genererar detta. De senaste sju åren som pensionär har inte minskat mängden åtagande och uppdrag. Agendan är välfylld så gott som dagligen även om innehållet just nu kan sammanfattas med "ena dagen gör vi si och andra dagen likadant".

Jag imponeras så av hennes energi, engagemang och uthållighet vare sig det handlar om exempelvis flyktingåtagande, deltagande i olika orienteringssammanhang, lösa korsord via facetime med åldrig mor eller spela bridge på nätet. Hon är verkligen värd jättemycket GRATTIS denna dag!