onsdag 3 mars 2021

En tisdag ...

Under gårdagen blev det ytterligare en härlig cykeltur. Det känns bara så skönt att dra fram längs vägar, cykelstråk och stigar. Dock har snön och isen inte helt lämnat in. På ett stråk genom tät skog hade inte plusgraderna, regndropparna och solstålarna haft framgång. Det var rejält isigt.


När det var dags för VM-skidor blev det paus i en solig södersluttning. Mobilen kopplades upp till SVT Play, fikat plockades fram och sedan var det bara att njuta av medaljer och varm dryck. 


Nu är det snart ett år sedan vi avslutade medlemsskapet på ett närbeläget gym. Detta på grund av pandemin. Istället har vi varit hänvisade till den egna klubbens träningslokal i klubbhuset. Ambitionen och utmaningen har varit att under vintermånaderna genomföra tre entimmaspass varje vecka. Det har gått bra men framförallt har det varit bra. Genom åren blir man stelare i kroppen och smidigheten stagnerar. Därför är det bara så välgörande med allsidig träning. Naturligtvis är tillgången på redskap och hjälpmedel inte lika stor i jämförelse med ett traditionell gym men ändå ett gott alternativ.

Systemet med bokning av klubbgymmet där man kan träna enskilt fungerar bra och helt klart är att behovet finns. 




Dock kommer det nu dagligen trista besked om pandemins framfart. Inskränkningarna och restriktionerna är många. Enligt planerna hade den egna klubben ett tävlingsarrangemang helgen efter påsk men sannolikheten för genomförande är i dagsläget mycket liten. Förberedelserna typ banläggningen är satt i vänteläge. Istället måste nu alternativa orienteringsaktiviteter trigga igång. 

Under fjolåret utnyttjades i stort sett alla karterade terrängområden runt Vänersborg. Behovet av nya "jungfruliga" skogar är därför stort. Det är läge för kartrevidering kommande månader.