måndag 29 mars 2021

Att klargöra ...



Kämparna är många i en klubb. Det är många som drar strån till stacken och det helt ideellt. Vissa insatser syns och uppmärksammas mycket annat är det få som lägger märke till. Ett exempel är Göran som säkrar att klubbanläggningen hålls vid gott skick och ser till det vardagliga underhållet. Denna gråmulna måndag handlade det om att ta emot och lagra många pelletssäckar som de närmaste månaderna ska värma fastigheten och säkerställa att det finns varmvatten.

Många gånger tar man sådant för givet eller så tror man att det är kommunen som står för kostnader, skötsel och allt annat. Allt oftare möter jag klubbmedlemmar som inte har särskilt bra koll på klubbens inriktning och "driften". Det kan gälla allt från ledning och genomförande av idrottsverksamheten till skötsel och underhåll av klubbens anläggningar. Till råga på allt är man emellanåt kravställare och har synpunkter på hur det "borde vara".

Detta uppmanar och utmanar klubbföreträdare att informera, tydliggöra och klargöra i vilken kontext verksamheten bedrivs och att medlemsskap inte bara handlar om att konsumera.