måndag 22 mars 2021

Bemärkelsedag ...


Idag är det 41 år sedan yngste sonen Martin föddes på Vänersborgs BB. Det var beläget bara ett hundratal meter från vårt nuvarande boende. Dock föds inte längre några barn där utan det är högskolan som utnyttjar lokalerna.

När han såg dagens ljus för första gången var Thorbjörn Fälldin Sveriges statsminister och Carl XVI Gustaf kung. Han är alltså 80-talist och ligger i gränslandet mellan Generation X eller Y, även kallade MTV-generationen. Detta eftersom MTV var den överlägset mest populära TV-kanalen när han växte upp.

Det var på den tiden en piggelinglass kostade 1.30 Kr. och för en liter bensin betalade man 2.88. Någon månad innan han föddes tog Sverige fyra OS-medaljer i Lake Placid, USA och senare under året tolv medaljer i Sommar-OS som genomfördes i Moskva. På Svensktoppen samma vecka han föddes kunde man bland annat höra Kikki Danielsson med "Sången skall klinga" och Liza Öhman som sjöng "Hit men inte längre".


Han präglades naturligtvis redan från begynnelsen av orientering och har hunnit avverka ett antal klubbar: OK Gipen, Tibro AIK, IF Hagen, OK Orion, Vänersborgs SK och nu OK Alehof.

Bara för två dagar sedan firade han och Anni elvaårig bröllopsdag och de har hunnit med att fixa till de två härliga barnbarnen Alvin och Lova.

Yrkestiteln idag är "projektör" och i dessa pandemitider blir det en hel del jobb som utförs på hemmaplan. 




Idag firas han på avstånd och det får bli med en digital tårta.