söndag 7 mars 2021

Vår ... vinter ... vår ...

Från tidig vår till vinter med snötäcke och sedan åter till våren. Ja så ungefär kan dagens utflykt beskrivas. Under förmiddagen drog vi och äldsta barnfamiljen österut till Skaraborg. Söder om Falköping väntade Veckans banor närmare bestämt vid Ekehagens forntidsby.

Snöfritt, blå himmel, sol och några varmgrader när vi åkte hemifrån. Efterhand blev det mer och mer av den vidriga vita nederbörden. Bitvis var det riktigt moddigt. Väl framme var det någon minusgrad, isig nordanvind och ett sammanhängande snötäcke av knappa halvdecimetern. Kändes sådär att ge sig i kast med orientering denna första söndag i mars.




När man väl kommit igång var det helt OK med kul banor trots snön. På väg mot mål följde några vildsvin med stort intresse framfarten. Som tur var fanns det ett staket mellan oss och de fyrfotade.

Snabbt ombyte i vinterkylan innan vi hittade en lada med öppningen mot solen. Fikadags och eftersnack med solen rätt i ansiktet - härligt!

På väg hem var det stort fokus på femmilen som avslutar VM-tävlingarna. Mycket dramtiskt vid målgång och ett definitivt slutresultat dröjde. 

Under sen eftermiddag återkom vi till hemmastaden och känslan av vår om än en något kylslagen sådan.