lördag 13 mars 2021

En pudel ...

"Gör om och tänk klokt" vill man säga till handläggarna och detta speciellt då det tänkta arrangemanget är omgärdat med massor av restriktioner vad gäller upplägg, deltagarantal, genomförande etc. Detta precis som för andra arrangemang som exempelvis fotboll, skidskytte, bandy, ishockey och skicross.


Så skrev jag i blogginlägget den 10:e mars riktat till Österåkers kommun och Smittskydd Stockholm. Nu läser inte nämnda myndigheter min blogg utan de har naturligtvis blivit uppmanade och "beordrade" av en rad instanser och intressenter.




Under sen eftermiddag igår kom beskedet: Österåkers kommun har haft en fortsatt dialog med SOFT och RF (Riksidrottsförbundet), och de har nu lämnat besked det här SM:et får arrangeras förutsatt att förbundet och RF bedömer att det håller elitnivå.

Bra att förnuftet togs till fånga och att man omedelbums ändrade sig. Fel och misstag gör de flesta kommunala tjänstefolk/handläggare/beredare och allt vad det heter. Klokt tänkt, agerat och handlat!


Dock undrar man vilka tankar, funderingar, grundantaganden och uppfattningar som styrde och ställde från början. Vilka förutfattade meningar, bristande insikter och okunskap lotsade handläggarna när de tog itu med ärendet?


Jag kan tänka mig att de som är ointresserade av idrott och inte har kunskapen eller insikten skapar sin egen världsbild av hur idrott fungerar. Med stor sannolikt vilseleds man av att idrotter som får mycket TV-tid och mediaexponering är idrotter där utövarna är mer tränade, mer målinriktade, starkare, uthålligare osv i jämförelse med de sporter som sällan syns eller hörs i radio, TV och tidningar. Så är det självfallit inte!


Heder dock åt stockholmskommunen som ändrade sig och detta med turbofart!