torsdag 10 februari 2022

Är det över eller …

Igår blev det en tidig förmiddag i skogen då inga intressanta OS-tävlingar pockade på uppmärksamhet. Istället handlade det om några timmars kartrevidering inför ett förestående evenemang. Underlaget var SM-kartan från 2011. Kurvbilden är av högsta klass men genom åren har det blivit nya hyggen, vägar och stigsystem. Intrycken vad gäller terrängen är mycket positiva. Detta bland annat beroende på frånvaron av undervegetation och den goda sikten denna tid på året. Jag var mycket ensam i skogen denna lite småkyliga onsdag där till slut ändå några solstrålar lyste upp och värmde tillvaron. Dock märktes det inte att pandemirestriktionerna försvann denna dag.




På tal om att restriktionerna har tagits bort finns ändå anledning att fundera över ett och annat. Vad jag förstår innebär detta inte att smittspridningen upphört, den är fortfarande hög enligt Folkhälsomyndigheten och andra initierade. Därför är det lite anmärkningsvärt att en ganska så allmän uppfattning är att nu är viruset borta. Nu är det bara att släppa loss, festa och umgås på samma sätt som för två år sedan ... märkligt eller är det jag som inte förstått?


Efter närmare två år med massor av uppmaningar, propåer, vädjanden, råd och tillsägelser kan jag bara konstatera att följande utsaga verkligen gäller:


Vad som sagts blir inte alltid förstått … 

Vad som förstås blir inte alltid accepterat … 

Vad som accepteras blir inte alltid ihågkommet … 

Vad som koms ihåg blir inte alltid tillämpat …