lördag 5 februari 2022

Fredagsrutiner …

Fredagarna under vinterhalvåret är sig lika. Städning av bostaden under förmiddagen, Framåt fredag från P4 väst under eftermiddagen och SVT:s satirprogram Svenska nyheter under sen kvällstimma.

Så gestaltade sig även gårdagen fast utomhusvistelsen mitt på dagen blev stympad. Vinter-OS invigdes och det följdes från TV-soffan.

Har sett många OS-invigningar genom åren, vet inte riktigt varför för rutinerna och uppläggen är desamma gång efter gång. Det som också upprepar sig är gäspningarna och de tunga ögonlocken som smyger sig på under alla deltagande nationers inmarsch på arenan. Så också igår men vaknade till av en händelse när Sverige gjorde entré. Efter detta väntade långa tal där artighetsfraserna och honnörsorden staplades på varandra. Gäspreflexen återkom än en gång och en känsla av nu-räcker-det!




Istället blev det en tur söderut för besök hos yngsta barnfamiljen. Yngsta barnbarnet skjutsades till veckans ridning av Gunilla medan jag med stort intresse kollade in barnbarn #3 och hans skapelser med 3D-skrivaren. Det var verkligen många imponerande alster han presenterade. Så kul att en födelsedagspresent leder till mycket aktivitet och många lärdomar.