lördag 26 februari 2022

Mörk fredag …



En fredag med mycket fokus på utvecklingen i Ukraina. Fruktansvärda bilder rinner genom TV-rutan; lidande, förödelse, flyktingströmmar och tragedier. Putin och hans underhuggare drar sig inte heller för att hota och skrämma omvärlden och då även Sverige. Måtte omvärldens sanktioner sätta stopp för ockupationen och terrorn. 


Men ... allt man gör får konsekvenser. Omvärldens restriktioner och sanktioner sätts i spel. Åtgärder som riktas mot terrorstatens ledning och medborgare. Men alla sanktioner kommer naturligtvis också drabba dig eller mig och alla andra. Man får betala ett pris för exempelvis motreaktioner. Det kan handla om höjda energikostnader, prisökningar av olika slag och andra saker som svider. 

Det är just då man måste vara uthållig, ståndaktig och tålig. Det är just då man måste stå ut med eftergifter, höjda kostnader och begränsade möjligheter. Det kommer göra ont, det kommer att svida och det kommer kännas jobbigt. Det är en sak att bejaka, stödja och "lajka" på olika sociala medier, en helt annan att också leva med och stå ut med konsekvenserna. Orden får inte bli tomma!